Dobrý den,
rád bych na tomto serveru našel někoho, kdo by byl ochotný mi pomoci s řešením následujícího problému:
Ve škole jsem dostal zadanou seminární práci s úkolem naprogramování neuronové sítě v libovolném jazyce. Tato síť by měla
fungovat jako pokyny pro robota, jakým směrem se vydat podle údajů na jeho hledí.
Hledí by bylo rozděleno do sedmi polí a podle jejich zaplnění by se měl robot rozhodovat.
Příklad: pokud je vlevo jedno pole plné a zbytek prázdné, tak robot může pokračovat pouze dopředu a doprava (šel by i pohyb šikmo, ale myslím si, že základní směry budou bohatě stačit). Tohle by šlo vyřešit pomocí binárních čísel - 1 = plná, 0 = prázdná.
Pro robota se využijí dvoje data - trénovací a testovací. Aby robot v testovacích neopakoval náhodně to, co se naučil v trénovacích, tak bych rád, aby se trénovací a testovací data střídala. Z těchto dat, by pak bylo dobré udělat nějaký procentový výsledek typu: kolikrát robot naboural atd.
Nežádám tady nikoho, aby tuto práci udělal za mě (i když iniciativě se meze nekladou

). Spíše bych rád, pokud má někdo nějaké zkušenosti s programováním, protože já mám čistě základy a tohle jde vysoce nad můj level, aby mě někdo postrčil tím správným směrem a vysvětlil či konzultoval případné dotazy.
Pokud by se někdo velmi nudil a chtělo se mu tuto práci udělat celou, pak jsem připraven ji finančně ohodnotit.
Děkuji a přeji hezký den,
Vojtěch